0598-767072 | 06-55414543 advies@benadviseert.nl

Eerste hypotheek

Jij bent starter, je hebt nog geen enkele ervaring met hypotheken.
Uiteraard word je, heel goed bedoeld, door allerlei mensen (on)gevraagd geadviseerd welke bank goed is, welke hypotheekvorm je wel en vooral welke je ook niet moet nemen. Verder moet je heel erg uitkijken met wie je in zee gaat want banken zijn niet te vertrouwen en adviseurs zijn allemaal boeven!!

 

Gelukkig is bovenstaande overdreven en zeker niet waar. De meeste mensen ontbreekt het aan de juiste kennis op het gebied van hypotheken. En zo ben je dus overgeleverd aan de hypotheekadviseur. Wat belangrijk is, is dat je elkaar vertrouwt. Jij moet een goed gevoel hebben bij mij als adviseur, en omgekeerd heb ik ook vertrouwen in jouw nodig. Dit klinkt misschien vreemd maar ik heb heel veel informatie van je nodig. Is de werkelijke informatie anders dan jij mij hebt gegeven dan kunnen er (grote) problemen ontstaan. Ik heb hierin maar een advies. Blijf dicht bij je gevoel, je moet je thuis voelen bij mij.

Ik ga samen met jou het gesprek aan. In een eerste gesprek wil ik vooral weten wie je bent, wat je situatie is en wat je toekomstplannen zijn. Uiteraard zal je van mij horen wat een verantwoorde hypotheek voor je is en wat de maandlasten zijn. Verder leg ik uit in begrijpelijk Nederlands wat een hypotheek is, wat er allemaal moet gebeuren, de mogelijkheden en de onmogelijkheden, de verschillen in hypotheekvormen, de verschillen in aanbieders, en op die manier kunnen wij samen bepalen welke wegen er worden ingeslagen om uiteindelijk op de eindbestemming aan te komen. De handtekening bij de notaris.